Det året det var så bratt

Det året det var så bratt spenner fra den uvørne, rå humoren til de mer seriøse tekstene. Kjente karakterer og episoder kommer til liv når vi får Sundes univers på teaterscena!

Øystein Sunde er en suveren låtskriver som gjennom mange tiår har gledet, ertet og refset. Med et varmt og godt hjerte har han pekt på idioti og pussigheter i samfunnet vårt. Med fem sterke skuespillere og et firemannsorkester på scena blir det fest!

Det året det var så bratt var Teater Innlandets storsatsing i 2014. Forestillingen hadde premiere i det splitter nye Hamar Kulturhus 20. mars, og var på turné i Innlandet til midten av mai. Forestillingen gjestet også Oslo Nye, Centralteatret, med fem forestillinger i slutten av mai. Forestillingen ble avsluttet med syv forestillinger på Chat Noir høsten 2014. Det året det var så bratt er den største publikumssuksessen til Teater Innlandet ved utgangen av 2015.

MED: Skuespillere: Tom Styve, Ida Holten Worsøe, Tiril Heide-Steen, Stig-Werner Moe og Knut Erik Engemoen Musikalsk ansvarlig og musiker Tom Steinar Lund Musikere: Birger Mistereggen, Sveinung Hovensjø, Joachim Svendsen Statister: Eugenio Morales og Sindre Stølsdokken (Mette Skogbakken)
AV: Regi: Trond Lie Musikalsk ansvarlig: Tom Steinar Lund Scenograf: Kristin Bengtson Hagen Koreograf: Belinda Braza Maskør: Cårejånni Enderud Lysdesigner: Anders Busch
ANMELDELSER: Aftenposten - Mona Levin: "Kom her og kom her, Øystein Sunde!" (Terningkast fem)
"Øysteins Sundes fabulerende og ordspillende tekster er blitt trivelig teater, fylt av overskudd og musikalsk kjærlighet. ...
Bossanova og samba er ideelle rytmer for Sundes mange ord, finurlige rim og særpregede humor, og fire utsøkte musikere gjør forestillingen til konsert også. ...Det samme gjelder det sterke ensemblet."

VG - Borghild Maaland: "Energisk Sunde-humor" (Terningkast fem)
"Det er sprut og samba i skjønn forening når Øystein Sundes verden slippes løs på et heltent ensemble...verbal mitraljøse og musikalsk lekenhet presenteres med særdeles smittende entusiasme.

Østlendingen - Randi Undseth: "Herlig og fargerik utvidelse av Øystein Sundes viseskatt"
"Publikum møtte ikke en eneste motbakke i Sunde-musikalen "Det året det var så bratt". En herlig omvisning i Sundes viseskatt, med svært høy Jømna-faktor". "...det er lenge siden vi har moret oss så mye på en forestilling."

Hamar Arbeiderblad - Geir Vestad: "Strålte med Sunde"
"Du verden for en forestilling det ble, og du verden for en visedikter Øystein Sunde er!... et ensemble med fem energisk glitrende skuespillere...Der Sunde tar det ut så det holder, tar Teater Innlandet det enda et hakk videre.
Og det er dristig, men det fungerer til de grader. Det er blitt en forrykende vill forestilling, uten et dødpunkt"

Oppland Arbeiderblad - Frode Hermanrud: "Ny næring til gamle slagere"
"Supert Sunde-show: Teater Innlandet har skutt blink med Øystein Sunde-forestillingen Det året det var så bratt som hadde première på Hamar i går kveld."

Hadeland - Atle Nielsen "Innblikk i Sunde-land"
"...dette var i høyeste grad mer enn en coverkonsert dedisert til Norges morsomste gitarist. For der Sunde står rett opp og ned i rød blazer og synger om frøken Bibelstripp, har teatergjengen lagt opp til at det er Bibelstripp selv (og hennes håpefulle beilere) som står for vokalen."

Gudbrandsdølen Dagningen - Ketil Sandviken "Tass er slett inga fillebikkje"
"Øystein Sundes viseskatt er omgjort til folkeleg teater med humor og gyngande bossanova"...

Dag og Tid - Bent Kvalvik "Raus og strålande hyllest til viseklovnen"
"Showparade over ei perlesnor av Øystein Sundes beste viser"..."overveldande moro, med sprudlande, fargesprakande scenografi, koreografi og skodespelaroverskot".."Dei sjarmerar oss i senk"

Mer om anmeldelsene her
BILDER / FILM:
KOMMENTARER:
Tittel
Innhold