Workshop: Din metode - skuespillerteknikk for film

Ragnhild Lund holder workshop

Kursholder: Ragnhild Lund
Tid: lørdag 6. januar og søndag 7. januar 2018
Sted: Teater Innlandets lokaler Hamar kulturhus, Torggata 100. Oppmøte i foajé nord.
Bevertning: Pizzaservering på lørdag. Egen matpakke må medbringes søndag.

Pris: 300,- innbetales til kontonr: 1822 15 90755, innen 1.januar.
Ønsker du å være med? Meld deg på til epost@teaterinnlandet.no innen 15. desember 2017.
Det er begrenset antall plasser. Scenekunstnere fra Hedmark og Oppland vil bli prioritert.

Om workshopen:
Hvordan fungerer psyken til en skuespiller? Hva er det som gjør at man holder igjen? Hva stenger for bedre prestasjoner? Hva hindrer en ærligere fremstilling?
Gjennom dialogarbeid får deltakerne mulighet til å forske i sitt eget følelsesregister. Målet er å jobbe ærlig og modig. I løpet av workshopen fokuseres det på teknikker og løsninger som kan hjelpe hver enkelt med å utvikle seg videre som skuespiller, med et ekstra fokus på filmmediet. Gjennom en bevisstgjøring av vaner og uvaner blir du kjent med dine begrensninger, samtidig som du lærer noe om hvordan du kan åpne opp for andre muligheter. Hva ligger bak fastlåste tankemønstre, nervøsitet og prestasjonsangst. Dette er en mulighet til å finne nye løsninger som kan gjøre deg til en bedre skuespiller.

I 2011 ledet Ragnhild Lund en prosess der 10 skuespillere møttes tre ganger i uka over en fire-måneders-periode for å studere teknikken som hun har gitt navnet Din Metode. I løpet av disse fire månedene var målet å gjøre den enkelte deltaker til en bedre skuespiller gjennom å registrere og utnytte sitt eget følelsesregister. Dypdykket resulterte i en bevisstgjøring av hvordan skuespillere lettere og mer ærlig innhenter og spiller ut ekte følelser. Metoden gjør deg som skuespiller bevisst hvilke følelser du har tilgang til, og hvilke følelser som ikke er tilgjengelige for deg.
Ragnhild Lund

Ragnhild er utdannet sceneinstruktør ved LAMDA i England og har studert ved Moreno Instituttet i Oslo. Hennes interesse for kroppsspråk og mikroutrykk har gjort det mulig å hjelpe skuespillere videre. Hun har brukt metoden som caster og skuespillercoach på Børning 1 hvor fire skuespillere ble nominert til Amandaprisen for beste skuespiller. Din Metode ble også brukt under monologkurset hun holdt i samarbeid med Skuespillersentret i 2012.
Ragnhild har jobbet som stand-up komiker, improvisator, skuespiller og dramatiker. Hun har tidligere satt opp stykker som Hedda Gabler, Elias Musikalen og Peer Gynt. Hun er kunstnerisk leder av Henrik Ibsen AS.

I samarbeid med Norsk skuespillersenter.

Workshop 6. og 7. januar 2018
Tittel
Innhold