Hedda Gabler

Hva er det med Hedda Gabler?
Vi blir fremdeles fengslet av denne mystiske kvinneskikkelsen.
Hun er tiltrekkende, usympatisk og manipulerende.
Hvorfor er hun det?
Hva er det med Hedda Gabler?

Teater Innlandets versjon av Ibsens klassiker er rå, humoristisk og heftig. Manuset er modernisert av regissør Lars Erik Holter.
Her kan du se hva skuespillerne tenker om Hedda Gabler!

Forestillingen ble spilt i Innlandet høsten 2015, og skal nå vises på Ibsenfestivalen høsten 2016. Gjenopptagelsen er støttet av Sparebanken Hedmark.

MED: Ragne Grande, Herman Bernhoft, Helle Haugsgjerd, Duc Mai-The og Åsmund Brede Eike
AV: Henrik Ibsen Regi: Lars Erik Holter Scenograf og kostymedesigner: Bård Lie Thorbjørnsen Komponister: Jane Kelly og Sindre Hotvedt Lysdesigner: Kåre Nordseth Videodesign: Andreas Holm Maskør: Julie Clark
BILLETTER: Kr. 350,- eks. avg. Gruppepris for fem eller flere i følge. Modererte billettkategorier: Honnør, Student, OBOS/BBL-medlemmer, Kulturkort for ungdom, HA-kort, scenekort. OBS: Vil du se både The 39 Steps og Hedda Gabler? Samlet pris for begge kr. 475,- eks. avg. Kontakt ditt spillested eller send en epost til billett@teaterinnlandet.no
ANMELDELSER: Dagbladet - Lillian Bikset - (Terningkast 5) "Hedda Gabler"-versjon som er psykologisk sterk, innsiktsfull og klar
"Lars Erik Holters nyanserte nærbilde" ... "Innsikt i Ibsens nærbilde"
"...scenografien - skapt av Bård Lie Thorbjørnsen - er i all sin enkelthet en psykologisk situasjonsrapport"
"Hovedpersonen - overspent, frustrert, uberegnelig - er langt fra det eneste engasjerende portrettet"
"Av alle Jørgen Tesman-er undertegnede har sett, og det nærmer seg tjue i tallet, må Herman Bernhofts være den hittil mest interessante"

Klassekampen - IdaLou Larsen - Uten dødpunkter
"Et vellykket forsøk på å trenge inn i psyken til en skakkjørt og ondsinnet kvinne."
"...han (regissør Lars Erik Holte) – og ensemblet – (har) gått lenger enn de fleste i å omskrive Ibsens språklig utdaterte replikker til moderne hverdagsnorsk. Dette lykkes meget godt: Fra første øyeblikk føres vi inn i en medrivende og spennende virkelighet."
"Rollen som Hedda er en av Ragne Grandes første, og tolkningen lover godt for fremtiden. Hun spiller med et gjennomført uttrykksfullt kroppsspråk..." ... "Åsmund Brede Eike spiller Løvborg som en litt herjet intellektuell med hestehale og er den mest overbevisende forsofne Løvborg jeg hittil har møtt"
"Det er et meget godt ensemblespill, og karakterene de framstiller utgjør selve essensen i Lars Erik Holters regigrep. Holter har skapt en oppsetning uten dødpunkter, et vellykket forsøk på å trenge inn i psyken til en skakkjørt, ondsinnet og selvopptatt kvinne som ingenting unnskylder". Her kan du lese hele anmeldelsen

Hamar Arbeiderblad - Kristian Einang: Leker seg med Ibsen
"Man kan spørre seg om Ibsens mesterverk fra 1890 fremdeles er aktuelt den dag i dag. Teater Innlandets oppsetting av «Hedda Gabler» svarer et rungende ja."
"Oppsettingen står støtt på en solid grunnmur bestående av hardt arbeid og talent" ... "Her er det også gjort noen spennende grep innenfor både lyd, lys, kostymer og scenografi som i stor grad bidrar til å etablere et moderne og troverdig miljø for handlingen." ... "Som den ekstremt manipulative Hedda Tesman er hun (Ragne Grande) tidvis i stand til å gi deg frysninger, men hun var også blant dem som virkelig var i stand til å få fram latteren i salen; og latter var det faktisk mye av under premiereforestillingen."
"Teater Innlandets oppsetting av «Hedda Gabler» er en frisk, tøff og moderne versjon"

Oppland Arbeiderblad - Hans Olav Granheim: Den fortsatt mystiske Hedda Gabler
Hadeland - Hans Olav Granheim: Hedda sett i nytt lys
"...Henrik Ibsen laget dramatikk som er nærmest evig aktuell og står seg også i topp moderne scenografi" ... "De som har et godt etablert forhold til dikterens verker, får her se Hedda Gabler med litt nye, friske øyne. For de som aldri har sett noe av Ibsen, kan dette være en egnet mulighet til å bli kjent med en av tidenes største dramatikere" ... "To timer går fort i denne forestillingen, som byr på både det ene og det andre. Teater Innlandet har gjort et godt valg av både stykke, regissør og skuespillere"
"Den kommende måneden vil et ganske stort teaterpublikum få anledning til å se at Ibsen er evig ung."

BILDER / FILM:
KOMMENTARER:
Tittel
Innhold