HELLO

I HELLO møter vi tre unge dansere som har røtter i ulike kulturer.
Gjennom dans, tale og film forteller de sine historier. Historier om å finne ut av hvem man er og hvor man hører til.

Abir og familien har flyktet fra Yemen. I hennes kultur har ikke jenter lov til å stå opp for seg selv, ei heller danse. Men dans har gitt den sjenerte, stille jenta mot til å ta egne valg. Gjennom dans har hun funnet sin stemme.

Bao har vokst opp i Norge med norsk mor, vietnamesisk far og en fot i hver kultur. Da kan det være vanskelig å vite hvem man egentlig er. For Bao var det å danse en naturlig måte å kommunisere med andre på. Gjennom dans har han funnet tilhørighet.

Miko flyktet fra Eritrea og var på flukt i måneder før han kom til Norge. En ung gutt og en sterk historie. Gjennom dans har han bygget et liv og en hverdag i Norge.

HELLO er en vakker og sterk forestilling om identitet.

HELLO ble sist spilt på Black Box Teater under Heddadagene 2018. Forestillingene under Heddadagene varr støttet av Sparebank1 Østlandet.

HER kan du se en filmsnutt!

Forestillingen er støttet av: Fritt ord, Kulturrådet, Spenn, Hedmark fylkeskommune og Hamar kommune.

På kulturhusturné høsten 2017.


MED: Dansere: Abir Alyousofi, Bao Andre Thanh Nguyen og Milkias (Miko) Alem
AV: Av Therese Slob. Scenografi: Lise Skjæraasen Lysdesign: Olav Nordhagen Filmproduksjon: Sylskarp Lyddesign: Thorleif Silkebækken
BILLETTER: Ordinær pris kr. 225,- (eks. avg.) Gruppepris for fem eller flere. For flere billettkategorier, klikk på ditt spillested.
ANMELDELSER: Hamar Arbeiderblad - Paula Bjertnes: Bevegende historier Terningkast seks
"Danseforestillingen «Hello» er dønn ærlig. Både dans og tekst kommer rett fra leveren. Og den treffer. Hardt."
"«HELLO» er en intens reise om styrke og framtidshåp"
"En meget intens time, som rister og beveger" "Den rører ved det vesentlige, og gir rom til ettertanke. Mye ettertanke."
Les hele anmeldelsen her

Hadeland - Per Eivind Knutsen: Knalltøff og sterk forestilling
"«Hello» er så gruelig effektiv..."Tusen takk til flyktningene og hovedpersonene i forestillingen, Herlander Silva Moreira, Abir Alyousofi og Milkias Alem for at jeg nå endelig skjønner hvordan det er å oppleve det dere har gjort..."
"Gjennom hele forestillingen er det til sjuende og sist sanseinntrykkene som er sterkest. Utvilsomt er alle tre avsindig dyktige dansere"..."Det sterkeste blir likevel historiene de tre hovedpersonene forteller i løpet av kvelden"
BILDER / FILM:
KOMMENTARER:
Tittel
Innhold