Hva for en klovn er jeg

Tom Styve hyller Rolf Just Nilsen
Skuespiller Tom Styve er født for sent. Akkurat for sent til å få oppleve sin store helt, Rolf Just Nilsen - den allsidige og talentfulle skuespilleren som døde på scenen bare 49 år gammel.

Med Hva for en klovn er jeg har Tom Styve laget en underholdende og personlig forestilling hvor han hedrer sitt forbilde.
Han forteller om sitt forhold til Rolf Just Nilsen og tar oss med tilbake til revyens gullalder med sanger og revynumre.

Gjennom standup, egne betraktninger, parodier og krumspring blir vi godt kjent med Tom som en seriøs klovn som alltid har ønsket å stå på scenen.

Med seg har han musikerne Frode Berntzen, Ronny Ødegaard og Morten Strypet.

Velkommen til en morsom, rørende og musikalsk kveld i teatret!

MED: Skuespiller: Tom Styve Musikere: Frode Berntzen, Ronny Ødegaard og Morten Strypet
AV: Av Tom Styve Regissør: Tom Sterri Medregissør: Janne Langaas Kapellmester: Frode Berntzen
BILLETTER: Ordinær pris kr. 300,- Se tekst for tilbud om billettpakke med mat!
ANMELDELSER: Gudbrandsdølen Dagningen - Per Ivar Henriksbø: Tom Styves reise gjennom Rolf Just Nilsens liv er toppidrett på scenen
"Skuespilleren Tom Styves reise gjennom sitt eget og Rolf Just Nilsens liv er ikke bare godt teater. Det er fysisk toppidrett av en som aldri har vært spesielt glad i å drive med idrett."
"Jo lenger ut i forestillingen vi kommer, desto bedre får vi som ser på tak i hva denne kjærligheten er. Styve binder sin egen veg inn i skuespilleryrket og erfaringene sine, tett til Just Nilsens liv, hans mange oppturer, men også personlige tilbakeslag.
Dette gjør han varsomt, respektfullt og ydmykt uten at det blir det minste patetisk eller påtatt. Vi som ser på blir ikke bare bedre kjent med Just Nilsen, hvem han var, hva han sto for og hvilken eminent kunstner han var. Vi kommer også nærmere Styve, som blotter sin barndom og oppvekst og gir oss bredere innsikt i en skuespillers utfordringer."

"Musikk og sang skulle bli sentrale i Just Nilsens intense kunstneriske virke. Det er det også i "Hva for en klovn er jeg". ...
Arrangementene og framføringen balanserer beundringsverdig mellom måten Just Nilsen sang disse visene på og måten Tom Styves gir dem sitt personlige preg. Han gjør det så fremragende at jeg ikke ante at Styve er en SÅ dyktig vokal."

"Her må National, Det Norske eller Oslo Nye åpne sine hus så også hovedstadspublikummet får ta del i denne ærefulle hyllesten til en av de største norske scenekunstnerne gjennom historien."

Lillehammer byAvis - Kristine Tingvik Aas: Hyllest av hyllesten Terningkast seks
"Materialet er imponerende gjennomarbeidet, overgangene glidende, og resultatet blir en «best of»-versjon av Just Nilsens karriere."
"Lidenskapen er sterk, og det er med enorm tilstedeværelse at Styve kommuniserer med publikum. Med lett tempo glir han fra det ene innslaget til det andre, selv om hvert nummer kontinuerlig utforskes i dybden. Det synges morsomme låter som «Pappan til Tove Mette» og «Stor skandale i familien», og det glimtes til med utdrag fra Flåklypa Grand Prix og Reisen til julestjernen. Men det ble også overraskende sørgmodig med innslag som «Lille Jensen drar til Mandalay», og diktopplesning som Klaus Hagerups «Du skal få det fint, Hanne»."
"At forestillingen skulle være så morsom, så tårevåt og så smakfull, hadde jeg ikke trodd. Det er sjelden jeg ler høyt i en sal, og det er i alle fall sjelden jeg gråter. Hva for en klovn er jeg er en godtepose av utvalgte arbeider som representerer Rolf Just Nilsen, men også Tom Styve. "
BILDER / FILM:
KOMMENTARER:
Tittel
Innhold