Inspirert av Hans Børli

Roberta og Sara Krotev fotografert på et sted de tilbringer mye av sin fritid: Biblioteket!

En gjeng 9. klassinger i Ringsaker har denne høsten vært med på skrivekurs med forfatter Ted M. Granlund, arrangert av Den kulturelle skolesekken v/Turnéorganisasjonen i Hedmark, Ringsaker bibliotek, Hans Børli 2018 og Teater Innlandet.
To av ungdommene, søstrene Roberta og Sara Krotev, beskriver prosjektet slik:

Inspirerende og interessant
-Prosjektet har utfordret oss, og vi har fått mange oppgaver vi har forsøkt å løse. Man merker at Granlund er glad i det han driver med, og dette smittet over på oss, så det ble mange dikt! Det var morsommere å skrive selv enn å høre på dikt, så når vi for eksempel fikk en tittel vi skulle skrive om, kom kreativiteten!

-Vi gikk nesten rett på skrivinga - ungdommen er nok bedre på å handle enn å lytte, så etter å ha varma opp hjernen med å skrive alt vi kom på der og da, satte vi i gang. Når Granlund sa for eksempel «Skogen er…» skulle vi beskrive hva skogen er for oss. Vi måtte gå ut og se oss rundt og beskrive hva sansene våre oppfatta. Senere kunne han be oss bytte ut ordet skogen med for eksempel jeg, og da ble det mange spennende nye betydninger i det vi hadde skrevet.

Et møte i skogen
-Vi gleder oss til å være med på forestillingen, og håper det kommer mange som vil høre. Vi skal bruke mye lys, granbar og lydeffekter for å skape en magisk stemning blant skogen av bøker i biblioteket. Diktene leses opp en til en, og publikum må bevege seg rundt.

Børli – hvem var han?
-Nå vet vi at Hans Børli fantes, og vi har fått interesse for det skrevne ord. Vi har ikke brukt så mye tid på å snakke om Børli eller lese hans dikt, men vi liker å la oss inspirere av formen hans. Dette har vært veldig spennende for oss!

9.-klassinger på skrivekurs.
Tittel
Innhold