Jungelboken

Hør jungelens lov!

Når villdyra skal spise seg mette, blir jungelen et skummelt sted for menneskebarn.
Mowgli er en tøff og uredd gutt, men det lurer farer overalt! Tigeren Shere Khan har fått ferten av menneskeblod og er på jakt. Den sleipe slangen Kaa forsøker å hypnotisere Mowgli med vakker sang. Og hva er det den smågærne apekongen og flokken hans pønsker på? Jammen godt at panteren Bagheera og den bekymringsløse bjørnen Baloo passer på!

Rudyard Kiplings klassiker om gutten som vokser opp blant ulver, er et fargerikt eventyr for hele familien. Bli med inn i jungelen og se en sprudlende familiemusikal med humor, fart, spenning og fengende musikk!

Produsert av Teater Innlandet i samarbeid med Riksteatret.
Forestillingen var på turné med Teater Innlandet våren 2019.
På turné med Riksteatret i resten av landet høsten 2019.

Hør to av de fengende låtene fra forestillingen her:
Mowgli
Jungelens Lov


Og her kan du se en smakebit fra forestillingen!

MED: Lars Halvor Andreassen, Julia Küster, Lars Henrik Aarnes, Sebastian Skytterud Myers, Thomas Jørstad Pettersen, Anne Bolette Stang Eng og Ida Holten Worsøe
AV: Svein Gundersen, Arne Lindtner Næss og Wayne McKnight, etter Rudyard Kiplings eventyr. Regi: Arvid Ones | Musikalsk ansvarlig: Ket Iren Lødemel | Koreografi: Therese Slob | Scenografi: Kristin Bengtson | Kostymedesign: Christina Lovery | Lysdesign: Kåre Nordseth
PASSER FOR: For barn fra 5 år.
BILLETTER: Barn og voksen: kr. 240,- eks. avg. For flere billettkategorier, klikk på BILLETTER til høyre for ditt spillested
ANMELDELSER: Hamar Arbeiderblad - Ørjan Brendløkken - Terningkast 5: Fargerikt møte med jungeldyrene
"Teater Innlandet og Riksteateret har gått sammen for å skape en morsom forestilling krydret med friske innslag av sang og dans. I det har de lyktes."
"Det første som slår meg når handlingen i Jungelboken setter i gang, er hvor kreativt de kostymeansvarlige har løst utseendet til hver enkelt karakter."
"Den øvrige koreografien er også godt utført, med flere kampscener. Spesielt ett øyeblikk der Mowglis og Shere Kans veier krysses står fram som et imponerende stykke scenekamp-kunst."
"Dessuten er sangerprestasjonene svært gode hele ensemblet tatt i betraktning, og glimrende hos enkelte. Her vil jeg spesielt trekke fram kvelerslangen Kaa - spilt av Anne Bolette Stang Eng - som i teaterstykket har fått rollen som skrubbsulten sopran."
"I tillegg er en rikelig dose med fysisk humor å finne i forestillingen, noe de yngste i teatersalen tydelig satte pris på."

Gudbrandsdølen Dagningen - Per Ivar Henriksbø: Fart, fest, farger og humor i musikalsk jungeleventyr
"Etter en litt trang start tar Teater Innlandet og Riksteatrets sceneversjon av den kjente fortellingen "Jungelboken" seg gradvis opp. Men det er først etter pause jeg synes det virkelig blir sving på sakene. Da får gjøglingen større plass. Skuespillerne er blitt varmere i pelsen og mer lekne. Dessuten blir den visuelle handlingen tydeligere, morsommere og enklere å forholde seg til, også for den yngste garden."
"I denne oppsetningen er det ingen naken og barbeint guttunge med en klut rundt stompen vi møter. Teater Innlandets Mowgli ser ut som gutter flest i Norge. Han er kledd i slitte jeans og stripete T-skjorte, og har joggesko på føttene. Lett å identifisere seg med. En spretten kar som lever mye på scenen."
"Oppsetningen er like mye en musikal og en operette som et tradisjonelt drama. Ikke bare synges det mye; det danses. Koreografien er utadvendt og visuell så det holder."
"I likhet med farger, scenografi, kostymer, tempo og rocka melodier sjarmerer koreografien mer etter enn før pause. Kanskje fordi handlingen og dramatiseringen er vittigere, og humoren får enda større plass."

Oppland Arbeiderblad - Hans Olav Granheim: Moro i Kiplings jungel
"Det tar litt tid før det skjer noe på ordenltig, men i andre akt mangler det ikke på action."
"Når Mowgli og Baloo starter brytekamp, er publikum helt med på notene, og det samme skjer når apeflokken bortfører Mowgli og Baloo må komme og redde ham."
"En forestilling med fargerike kostymer, mye sang og dans, og gode skuespillere [...]"
BILDER / FILM:
KOMMENTARER:
Tittel
Innhold