Kaboom

Fabelaktige dansere, fart og intensitet - Kaboom er en forrykende energibombe av en forestilling!

Seks fantastiske dansere med bakgrunn fra hip hop, jazz, afro, moderne dans og klassisk ballett utforsker hvilken makt grupper har over oss. Hva skjer når noen vil bryte med gruppa eller blir utstøtt?

Kaboom er heftige bevegelser, musikk, lys og videoprojeksjon i et spennende scenerom.
Når Subjazz kommer på besøk kan vi love publikum noe av det aller beste innen norsk jazzdans.

Gjestespill fra Subjazz våren 2018.
Subjazz er en koreografisk duo bestående av Karl-Erik Nedregaard og Knut Arild Flatner. De har jobbet sammen i over 15 år og utviklet sitt eget kunstneriske uttrykk. Subjazz er, ved siden av Oslo Danseensemble, ledende innen jazzdans i Norge. Røttene deres er i jazzdans og samtidsdans, men de er kjent for å blande stilarter i sine koreografier. Forestillingene deres er kritikerroste både i inn- og utland. For mange vil Nedregaard og Flatner være mest kjent som koreografer i TVNorges programmer Dansefeber og So You Think You Can Dance Scandinavia, der de også navnga og dannet en ny sjanger innen jazzdans, kalt samtidsjazz. Du kan lese et intervju med Subjazz her

Forestillingen er en co-produksjon mellom Subjazz og Dansens hus. Våren 2018 gjestespiller de på turné for Teater Innlandet.
Støttet av: Norsk kulturråd, Fond for lyd og bilde og Fond for utøvende kunstnere

MED: Henriette Hamli, Ellen Lindblad, Maria Ferguson Rønningen, Thomas Johansen, Daniel Sarr og Sergio Junior Benvindo de Souza
AV: Subjazz Koreografi: Karl-Erik Nedregaard og Knut Arild Flatner Scenografi og lysdesign: Ola Bråten Scenografi og filmdesign: Yaniv Cohen Lyddesign: Lars Årdal Kostymedesign: Sari Nuttunen
PASSER FOR: Alle
ANMELDELSER: Oppland Arbeiderblad - Hans Olav Granheim: "Dans med et smell"
"Det åpner med et smell og fortsetter like eksplosivt. Forestillingen Kaboom har alt som trenges av tempo og kraft."

"Bland sammen litt hip hop, litt jazz og litt moderne og klassisk ballett, og det blir noe av det denne forestillingen utgjør.
Fart er bare fornavnet når de seks danserne setter i gang en forrykende forestilling der både øyne og ører får heftige inntrykk så det holder. Riktignok en rolig periode midt i forestillingen, men begynnelse og slutt er en energiutladning av de sjeldne."

"Seks dansere med litt ulik bakgrunn når det gjelder danseutdannelse viser seg å være rene dynamitten når de presenterer denne forestillingen. Subjazz, som sammen med Dansens hus står bak Kaboom, har røttene i jazzdans og samtidsdans. Koreografduoen Knut Arild Flatner og Karl-Erik Nedregaard utfordrer gjerne jazzdansen og blander den med ulike stilarter. De har koreografert danseprogrammer på TVNorge, men det de har satt sammen i denne forestillingen, overgår definitivt hva man kan forvente i underholdning på TV. Dette er dansekunst på høyt nivå. "

Universitas - Kittilsen: "Det er en svært underholdende forestilling"
"Kaboom er en forestilling man får lyst til å se igjen. Og igjen."

scenekunst.no - Brochman: "Sjeldent danses jazz i Norge med en så finstemt blanding av action og moderasjon..."BILDER / FILM:
KOMMENTARER:
Tittel
Innhold