Tom Styve lager forestilling om Rolf Just Nilsen: "Hva for en klovn er jeg"

Med Hva for en klovn er jeg har Tom Styve laget en underholdende og personlig forestilling der han hedrer sitt forbilde.
Han tar oss med tilbake til revyens gullalder med sanger og revynumre, iblandet egne betraktninger, parodier og krumspring.

Tom Styve møtte pressen under prøvene på Teater Innlandet scene fredag 1. september, hvor han sammen med kapellmester og gitarist Frode Berntzen, pianist Ronny Ødegaard og bassist Morten Strypet ga en smakebit på Teater Innlandets første forestilling av OG med Tom Styve; Hva for en klovn er jeg.
Til stede var også regissør Tom Sterri og teatersjef Janne Langaas.

«Rolf Just Nilsen drev det veldig langt,» sier Styve om sin ledestjerne. «Fantastisk underholdende med sine parodier og energiske revynumre, men han strevde også med å bli kvitt det komiske stempelet og jobbet hardt for å få vise en mer alvorlig side, og tok derfor enormt mange roller. Jeg kjenner meg igjen i dette beinharde arbeidet, og vet at livet bak kulissene kan være tøft i jaget etter nye roller og frykten for å gå glipp av noe. Å ha et idol som faktisk døde på scenen, bare 49 år gammel, etter å ha jobbet dag og natt for å underholde folk, det kan jo gi noen og enhver en del tanker om livet.» Tom var en ung gutt da han oppdaget Rolf Just Nilsen i rollen som Harlekin i Reisen til julestjernen. Han så denne skuespilleren som gjennomlevde rollen så grundig, og ble helfrelst. Tenk å ha dette som jobb! Dette ville han gjøre også! Nå er han ansatt på Teater Innlandet.

«Tom Styve er kjent for sin formidlingsevne, og han har en allsidighet som er til stor likhet med sitt idol. Det finnes ikke mange skuespillere med så mange bein å stå på i Norge», sier Sterri, som er svært begeistret for Tom Styve. De to har jobbet sammen flere ganger, og begge er fasinert av spennet til Rolf Just Nilsen. «Jeg synes forestillingen viser et sjeldent revytalent som på en morsom, rørende og musikalsk måte hyller den kanskje største vi har hatt. Jeg husker Rolf Just Nilsen veldig godt, og hadde faktisk gleden av å hilse på han en gang! I motsetning til Tom, som er født akkurat noen år for seint…» Og videre «-at Tom her får vist at han i dag er minst like interessant som Rolf Just Nilsen var for folk på sin tid, er helt klart. Blant annet spenner Toms sangtalent fra viser til opera, og forestillingen er selvbiografisk nok til at vi alle forstår at vi har med en god, gammeldags arbeidshest å gjøre.»

Tom Sterri er en nestor innen revy- og underholdningsbransjen, og et opplagt valg da teatersjef Janne Langaas var på jakt etter noen til å regissere Tom Styve sitt verk.

«Forestillingen er en stor og gledelig opplevelse som man ikke kommer til å greie å legge fra seg så fort. Vi blir kjent med både Rolf Just Nilsen OG Tom Styve. Det er en raus skuespiller som står på scenen og gir av seg selv,» sier Langaas. «Tom Styve hyller Rolf Just Nilsen med bøttevis av humor, sketsjer på Tom Styves måte, fin musikk med tre av Innlandets beste musikere og gjenkjennende og aktuelle historier om det å følge det kallet man har fått. Det er en forestilling som kommer til å varme deg i sjelen.»

I denne omgang spilles forestillingen i Lillehammer og Hamar, og det legges opp til en hyggelig helaften hvor man kan få kjøpe billettpakker med teaterbilletter og julemiddag i kulturhusets kafé.

Kulturhuset Banken
URPREMIERE 30. november
1., 2. og 3. desember

Hamar kulturhus, Teater Innlandet scene
7., 8., 9. og 10. desember

Regissør: Tom Sterri
Kapellmester og gitarist Frode Berntzen, pianist Ronny Ødegaard og bassist Morten Strypet

Billettene kommer for salg i begynnelsen av september..


Tittel
Innhold