KORPS

KORPS tilbake under Festspillene i Elverum!

Silje spiller klarinett. Emil spiller baryton.
-Du vet, når de snakker om kjærlighet ved første blikk? Det var det ikke.

Det er ikke bare Silje og Emil som blir kjent gjennom korpset. På dugnad treffes foreldre og naboer også, enten de vil eller ikke. Her er det mye følelser og engasjement i sving, både for ungdommene selv og folka rundt.

KORPS er en teaterforestilling som hyller korpslivet i bygd og by. Knut Nærums Ibsenprisen-nominerte tekst er varm og full av humor. Og når vi spiller under hele Innlandets Festspillene i Elverum fyller vi selvsagt scenen med noen av Innlandets ypperste korpsungdom, nemlig deltakere på Norges Musikkorps Forbunds sommerkurs på Toneheim!

I rollen som korps hadde vi på turneen i 2017 til sammen 46 forskjellige korps. Se her!

HER kan du se en smakebit fra forestillingen

Forestillingen er støttet av Eidsiva og Sparebankstiftelsen Hedmark.

På kulturhusturné høaten 2017.

MED: Ida Holten Worsøe og Tom Styve
AV: Knut Nærum Regi: Janne Langaas Scenograf: Kristin Bengtson Lysdesign: Kåre Nordseth Komponist Teater Innlandets Marsj: Øivind Roos
BILLETTER: Ordinær pris kr. 320,- eks.avg. Gruppepris for fem eller flere. For flere billettkategorier, klikk på BILLETTER på ditt spillested.
ANMELDELSER: Gudbrandsdølen Dagningen - Per Ivar Henriksbø: Skråblikk og ekte kjærlighet til korps
"Burlesk satire, småpønkete i kantene og full av kjærlighet til korpsene og alt de står for, uansett hvor mye ulyder kan irritere og gjennomtrekk kan frustrere. Alt dette har Knut Nærum og Teater Innlandet laget herlig teater av"
"Det er når scenekunst går rett inn i virkeligheten vi lever i og kjenner igjen at den er best og treffer oss der den helst skal. Det gjør Teater Innlandet med "Korps"."
"Gang på gang i Maihaugsalen svarte publikum med applaus. I finalen stående. For de lokale korpsene og for skuespillerne. Gøy hadde vi det alle sammen.
En bekjent jeg snakket med like etter forestillingen, spurte: - Var det ikke knallbra? Jo, sa jeg. Og mente det."

Avisa Valdres - Rune Larheim: Moro med korps
"Ida Holten Worsøe og Tom Styve gjør en fantastisk jobb hvor de, som de eneste skuespillerne på scenen, spiller 9 roller."
"«Korps» er en hyllest til korpslivet i bygd og by og full av humor, og de bruker lokale korps i oppsettingen."
"Publikum koste seg og fikk mye å le av denne fredagskvelden på Fagernes Kulturhus."

Hadeland - Per Eivind Knutsen: Kjærlighet i klarinettens tid
"Knut Nærums «Korps» åpnet latterdørene og nostalgidemningen"
"forestillingen «Korps» traff publikum midt i hjertet"
"Ført i pennen av Knut Nærum og regissert av Janne Langaas, er Teater Innlandets forestilling «Korps» et velskrevet kjærlighetsbrev til korpsbevegelsen, og et treffsikkert tilbakeblikk på ungdomstidens opp- og nedturer."
Les hele anmeldelsen her

Oppland Arbeiderblad - Hans Olav Granheim: Ja, vi elsker korps
"Å spille i korps byr på både oppturer og nedturer, men kjærligheten til korpset overvinner det meste."
"Med sin velkjente snert har Knut Nærum skrevet stykket og tar typene man finner i og rundt et skolekorps på kornet..."'
"I imponerende rask rekkefølge skiftet de to skuespillerne om å gå inn i de ulike roller, med tilsvarende ulik framtoning."

Hamar Arbeiderblad - David William Øynes: Blåste liv i forelskede tenåringer Terningkast seks
"Korps - en slags kjærlighetshistorie var en folkelig og morsom forestilling, full av barndomsminner og musikk fra lokale skolekorps."
"Genial idé"
"Vittig og allmen humor"
"Korps var virkelig imponerende og stilig gjennomført"
Les hele anmeldelsen her

Tynsetingen - Anne Skjøtskift: Braksuksess for KORPS
"Det var fullsatt sal og stor stemning da Teater Innlandets storsatsing "KORPS - en slags kjærlighetshistorie" ble fremført i Tynset kulturhus fredag kveld."
"Publikum ble dratt med inn i skolekorpsenes fantastiske verden, her representert av Alvdal skolekorps og Tynset skolemusikkorps"
"Skuespillerne Ida Holten Worsøe og Tom Styve fremførte Knut Nærums tekster på en imponerende måte, der de i høyt tempo hoppet fra karakter til karakter. Gjennom veksling mellom effekter som hårsveis, luer og dialekter tok de hele ni vidt forskjellige personligheter på kornet."... "Alt med humor og snert, og veldig morsomt presentert"

Klassekampen - Amund Grimstad: Ei kjærleikserklæring
"Ei humoristisk og sjarmerande kjærleikserklæring til ei av landets største masserørsler."
"Silje og Emil er varmt og innsiktsfullt portrettert"
"«Korps» er først og fremst ei lett attkjenneleg, humoristisk og varm hyllest til kvardagskulturen og ei av landets største masserørsler. Og stykket er blitt litt slik vi opplever eit vanleg skolekorps – noko ureint, men du verda kor varmande og sjarmerande."

Arbeidets Rett - Ann Randi Røstum: Slo seg sammen og slo et slag for korpsene
"Selve historien i «Korps- en slags kjærlighetshistorie» er skrevet av selveste Knut Nærum" ... "det er ingen tvil om at han har truffet spikeren på hodet når det gjelder innhold. Alt fra engasjerte korpsmammaer som legger fingeren borti alt som er, til de mer uengasjerte som prøver å bestikke barnet med moped på 16-årsdagen for å ikke begynne å spille i korps. Det var mye å kjenne seg igjen i for både korpsforeldre og korpsmusikere gjennom hele stykket."
"Imponerende skuespill"
"Mye bra musikk"
Her kan du lese hele anmeldelsen

Glåmdalen - Svein Sjøli: Korps - en slags kjærlighetshistorie
" ...stykket tar korpsbevegelsen på kornet. Alle vi som har vært med skolekorps i ungdommen vil kjenne seg igjen i det korpsåret teaterstykket tar for seg. Loppemarkedene, korpsledere, dirigenter og ikke minst med Ida Holten Worsøe og Tom Styve som kjærestene Silje og Emil."
"Knut Nærum har truffet veldig bra med hvordan det er å være med i skolekorps"

Østlendingen - Per Becker: Med på notene fra første tone
"At de møtte skuespillerne for første gang få timer før forestillingen i Hagelund lørdag, skulle ingen tro. For skolekorpsene i Trysil var til de grader med på notene – fra første tone."
"Skuespillerne Ida Holten Worsøe og Tom Styve gjennomførte en svært imponerende forestilling, der de gjennom forskjellige rollefigurer fortalte en korpshistorie som nok mange av korpsmedlemmene på scenen, og kanskje også tilskuerne i salen, kunne kjenne seg igjen i."
Les hele anmeldelsen her

iElverum - Redaksjonen: Korps - en kjærlighetshistorie
"..for et prosjekt det ble; latter, alvor, musikk og litt kyssing."
"Latteren satt løst og gjenkjennelsesfaktoren var stor. Forestillingen har humor og harselas om «korps-tut-og-bært» og knirkete klarinetter. Men gjør det likevel med varme og respekt."
Korpset satte stemninger og følelser til teaterstykket. Vi ble tatt med ute i gatene på 17. mai med Den Norske Løve, inn i de vanskelige tankene med Nobody knows, men kom oss ut av mørket med Har du fyr.
Les hele anmeldelsen her

Stangeavisa - Dan Cato Røe: I takt med korpsmusikken
"Stående applaus og jubel ble det for teaterstykket "Korps - en slags kjærlighetshistorie". Stykket er Teater Innlandets hovedsatsing i høst. Knut Næruni har skrevet en folkelig, morsom og varm forestilling som er lagt til skolekorps-miljøet."
"Alle roller helt strålende tolket av Tom Styve og Ida Holten Worsøe".
"Publikum fikk mye å le av gjennom forestillingen, noe som viser at tekstforfatter har truffet ting på kornet. "

BILDER / FILM:
KOMMENTARER:
Tittel
Innhold