Minneord Anne Nyutstumo

Anne Nyutstumo i «Drømmecontainer'n»

Vi minnes Anne Nyutstumo (06.04.1958 – 21.05.2017)

Anne Nyutstumo rakk å bli 59 år gammel før hun gikk ut av tiden. Anne som var så sterk, og som hadde så mye livslyst i seg, er ikke lenger …

For det store publikum er nok Anne best kjent som en av Tramteatrets frontfigurer. Ragna Rekkverk i Pelle Parafins Bøljeband ble folkeeie på begynnelsen av 80-tallet. Siden fulgte AS Dameteater og Søn og flere TV-serier, blant annet Vestavind. Musikk, humor og politisk engasjement har preget hennes kunstneriske virke.

For Hedmark Teater spilte Anne i forestillingene Barn på boks, Trilogien i Domkirkeruinene, Himmelske lyster og Rovdyr. Da Teater Innlandet åpnet i 2010 var hun skuespiller i en av våre tidligste oppsetninger, To Kerrs Pink og en Mandel. Hun kom tilbake til oss i 2013, først som tyv og fin frue i Pippi Langstrømpe, deretter som den vakre og mystiske kvinnen i teaterinstallasjonen Drømmecontainer’n.

Det var en tøff forestilling for henne. Hun slet med det vi alle trodde var ryggproblemer. Til tross for smertene nektet hun å gi seg, og gjennomførte 189 forestillinger i løpet av en intens høstturné i Hedmark og Oppland. Det sier alt om hennes profesjonelle innstilling, kraft og styrke at hun sto løpet ut. Drømmecontainer’n var den siste forestillingen Anne spilte. Kort tid etter viste det seg at det ikke var ryggen som var det egentlige problemet.

Siden har det gått nesten 4 år. Vi har heiet på Anne på avstand, men visst at slutten var på vei. Allikevel fyller den endelige beskjeden oss med stor sorg. En liten kjempe har forlatt oss. I dag går våre tanker først og fremst til hennes kjære Steinar, sønnene Ola og Tobias og resten av familien. Vi lyser fred over Annes minne.

Janne Langaas
Teatersjef, Teater Innlandet

Tittel
Innhold