Skeiv salong i Elverum

Skeiv salong arrangeres i Rådhusfoajeen i Elverum kulturhus torsdag 14. februar kl. 18.00. Dette er et arrangement i forbindelse med forestillingen Kim F som spilles i kulturhuset samme kveld.

Du møter Anette Trettebergstuen, Ole Kristian Bonden, Kjell Frølich Benjaminsen og Erik Skjelnæs i en samtale ledet av Kristine Welde Tranås ved Teater Innlandet.

Anette Trettebergstuen er stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet og en av forfatterne av boka Homo.

Kjell Frølich Benjaminsen og Erik Skjelnæs var det første paret som ble viet i kirken med den nye vigselsliturgien for likekjønnede par i 2017. Skjelnæs ble aktiv i Det Norske forbund av 1948 da han flyttet til Oslo på 60-tallet, og Frølich Benaminsen som vokste opp i Oslo var aktiv i det skeive utelivet fra ung alder.

Ole Kristian Bonden er prost i Sør-Østerdal prosti og har vært aktiv forkjemper for likekjønnet vigselslitturgi.

Takket være forkjempere, som Kim Friele, som stod på barrikadene og kjempet for å avkriminalisere og fjerne diagnosen homofili, kan vi i dag leve i et mer åpent og inkluderende samfunn. I denne salongen kan vi sammen sette fokus på hvordan det er å leve som skeiv i Innlandet. I dag lever vi i en tid der det er mer akseptert å være skeiv enn før, men likevel opplever mange at det er vanskelig å leve helt åpent og sant. Hvilke barrierer er det vi må rive ned for at dette skal endres? Arbeides det nok for åpenhet og inkludering i Innlandet? Snakker vi nok om det? Og hva slags holdningsendrende arbeid kan enkeltmennesker gjøre?

Salongen er gratis og åpen for alle.

Tittel
Innhold