Testosteron

Gjensyn med Testosteron under Heddadagene!
Scenekunstfestivalen Heddadagene 2019 åpner tirsdag 11. juni i Oslo. Festivalen byr på et bredt utvalg av scenekunst fra hele landet. 14. og 15. juni spilles Testosteron på Centralteatret.

Gjenopptakelse og deltakelse på Heddadagene er støttet av Sparebank1 Østlandet.

Hva skjer med mannen når kulemagen vokser, testosteronet er i fritt fall og selvrespekten tar ferie?

I skjæringspunktet mellom teater, stand-up og opera legger musikkensemblet Traktor mannsrollen under kniven. Lag for lag skreller de seg nådeløst innover. Hans forhold til kvinner, hans bunnløse tap, hans avskyelige svakheter, hans vakre drømmer.

For lengst der inne, der testosteronet fortsatt bruser og lever, er han ikke en middelaldrende mann med mage som skjuler manndommen. Lengst der inne er han en pistolero med krutt i nevene og beltet fullt av ammunisjon. En western-helt som fukter strupen med børst og nedlegger vakre saloon-piker. Lengst der inne er han Morgan Kane.


Testosteron hadde urpremiere under Kirsten Flagstad Festival 16. juni 2018. Høsten 2018 var forestillingen på turné i Innlandet.

Her kan du se trailer til forestillingen!

Her kan du lese et intervju med to av gutta bak, Frank Havrøy og Lars Erik Holter

Co-produksjon: Teater Innlandet, Ringsakeroperaen og Traktor

Forestillingen er støttet av Hedmark fylkeskommune og Oppland fylkeskommune.

Urpremiere 16. juni 2018 og på kulturhusturné høsten 2018.

Ca. 70 minutter
Totalt 2 forestillinger fra 14.juni til 15.juni
Premiere 16.juni 2018
MED: Frank Havrøy og Traktor (Johannes Skyberg, Nora Hannisdal, Gunnar Flagstad, John Ivar Knutzen, Kristin Fyrand Mikkelsen og Elisabeth Maria López Wulfsberg)
AV: Traktor, Lars Erik Holter og Frank Havrøy Etter en idé av Johannes Skyberg, Gunnar Flagstad og Frank Havrøy Regi: Lars Erik Holter Komponist: Trond Lindheim Musikalsk ansvarlig: Johannes Skyberg Lysdesign: Kåre Nordseth
BILLETTER: Ordinær pris: kr. 325,- eks. avg.
FORESTILLINGER:
Hva skjer med mannen når
testosteronet er i fritt fall
og selvrespekten tar ferie?
ANMELDELSER: Gudbrandsdølen Dagningen - Per Ivar Henriksbø: Spenstig skråblikk på mannlig livskrise
"Den mannlige livskrisa er alvorlig nok. Men ikke mer alvorlig og naturlig enn at det går an å se på den med skråblikk og satire. En viss melankoli til tross, «Testosteron» er 70 fornøyelige minutter proppet med oral, vokal og musikalsk scenekunst."
" Sjangermessig ligger musikken og sangene i grenselandet mellom musikaltradisjonen og operetten. Oppsetningen er lekende i formen og fanger fort vår oppmerksomhet. Stykket er proppet med sjarm, men også snev av vemod. Den er burlesk, selv om den også har sine lavmælte passasjer. Jeg falt pladask for dramaturgien og sceneløsningen.

Ensemblet har publikumstekke og byr på seg sjøl. Teksten de framfører er strippet for uvesentligheter og har et gledelig muntlig preg. Så fordomsfri at det er greit om publikum ikke er for prippen, men legger igjen tabuene hjemme."

Hamar Arbeiderblad - Paula Bjertnes: Absurd morsomt om Mannens livskrise Terningkast fem
"At en livskrise kan skildres så hysterisk morsomt, kan kanskje bare oppleves når Traktor har en finger med i spillet."
"Det har blitt til sprekt teater for alle, med Frank Havrøy som glitrende dramatiker. ... På premieren lørdag fikk han med seg publikum fra første sekund"
"På premieren satt latteren med rette meget løst, og det var ikke kun Havrøys fortjeneste. ... Musikkensemblet har nemlig en sentral rolle i stykket. Det er gjennomført galskap, hvor alle seks musikere stiller med skjegg. Musikken gjenspeiler følelsene, fyller ut opplevelsene og fører historien videre. Når Mannen kommer til at løsningen til krisen kanskje er å være som selveste Morgan Kane, viser de i tillegg sine skuespillertalenter."
"Det var heldigvis ikke latter hele veien. Havrøy spilte så sterkt, at han i de mørkeste øyeblikk fikk stor medfølelse fra publikum. Det var til tider dødsstille i salen, som om alle holdt pusten, og kjente på lengslene, smerten og håpløsheten. Dermed traff forestilling virkelig på alle plan."
BILDER / FILM:
KOMMENTARER:
Tittel
Innhold