Testosteron

Hva skjer med mannen når kulemagen vokser, testosteronet er i fritt fall og selvrespekten tar ferie?

I skjæringspunktet mellom teater, stand-up og opera legger musikkensemblet Traktor mannsrollen under kniven. Lag for lag skreller de seg nådeløst innover. Hans forhold til kvinner, hans bunnløse tap, hans avskyelige svakheter, hans vakre drømmer.

For lengst der inne, der testosteronet fortsatt bruser og lever, er han ikke en middelaldrende mann med mage som skjuler manndommen. Lengst der inne er han en pistolero med krutt i nevene og beltet fullt av ammunisjon. En western-helt som fukter strupen med børst og nedlegger vakre saloon-piker. Lengst der inne er han Morgan Kane.

Testosteron har urpremiere under Kirsten Flagstad Festival 16. juni! Dagen etter spilles forestillingen som en del av konsertserien Resonans på Gjøvik.
Høsten 2018 skal forestillingen på kulturhusturné i Innlandet.

Co-produksjon: Teater Innlandet, Ringsakeroperaen og Traktor

Forestillingen er støttet av Hedmark fylkeskommune og Oppland fylkeskommune.

Ca. 70 minutter
Totalt 9 forestillinger fra 18.september til 29.september
Premiere 16.juni 2018
MED: Frank Havrøy og Traktor (Johannes Skyberg, Nora Hannisdal, Gunnar Flagstad, John Ivar Knutzen, Kristin Fyrand Mikkelsen og Elisabeth Maria López Wulfsberg)
AV: Traktor, Lars Erik Holter og Frank Havrøy Etter en idé av Johannes Skyberg, Gunnar Flagstad og Frank Havrøy Regi: Lars Erik Holter Komponist: Trond Lindheim Musikalsk ansvarlig: Johannes Skyberg Lysdesign: Kåre Nordseth
BILLETTER: Ordinær pris: kr. 300,- eks. avg. For flere billettkategorier, klikk på BILLETTER til høyre for ditt spillested
Hva skjer med mannen når
testosteronet er i fritt fall
og selvrespekten tar ferie?
ANMELDELSER: Hamar Arbeiderblad - Paula Bjertnes: Absurd morsomt om Mannens livskrise Terningkast fem
"At en livskrise kan skildres så hysterisk morsomt, kan kanskje bare oppleves når Traktor har en finger med i spillet."
"Det har blitt til sprekt teater for alle, med Frank Havrøy som glitrende dramatiker. ... På premieren lørdag fikk han med seg publikum fra første sekund"
"På premieren satt latteren med rette meget løst, og det var ikke kun Havrøys fortjeneste. ... Musikkensemblet har nemlig en sentral rolle i stykket. Det er gjennomført galskap, hvor alle seks musikere stiller med skjegg. Musikken gjenspeiler følelsene, fyller ut opplevelsene og fører historien videre. Når Mannen kommer til at løsningen til krisen kanskje er å være som selveste Morgan Kane, viser de i tillegg sine skuespillertalenter."
"Det var heldigvis ikke latter hele veien. Havrøy spilte så sterkt, at han i de mørkeste øyeblikk fikk stor medfølelse fra publikum. Det var til tider dødsstille i salen, som om alle holdt pusten, og kjente på lengslene, smerten og håpløsheten. Dermed traff forestilling virkelig på alle plan."
BILDER / FILM:
KOMMENTARER:
Tittel
Innhold