Her er programmet for våren 2018!

"Se, jeg fant!" En eventyrlig barneforestilling. (Ill.: Kristin Bengtson)

Torsdag 20. september ble teatervåren 2018 presentert.

Her er noe av det du kan glede deg til:

Man tager 20 egg
Hanna Winsnes – alle kokebøkers mor

av Otto Homlung
Med: Helle Ottesen. Regi: Otto Homlung. Scenografi: Bård Lie Thorbjørnsen

Har du hørt om Hanna Winsnes?
Prestefruen som med sin kokebok fra 1845 oppdro det norske folk i slakting, matlaging, husdyrhold, såpekoking og korrekt behandling av hushjelpa. Hun ble både beundret og latterliggjort, og Arne Garborg harselerte kraftig med henne: «Man tager…tager…tager…og plages ikke av spørgsmålet om hvor man skal tage fra».
Hun var også Norges første kvinnelige romanforfatter og skrev blant annet romantiske ukebladromaner der det både myrdes og elskes. Under et manns-pseudonym, vel og merke. Hun var jo prestefrue.
Ektemannens prestegjerning sendte dem til blant annet Trysil og Valdres før de endte opp på Vang prestegård utenfor Hamar.
Bli med inn på Hanna Winsnes kjøkken! Her forteller hun om sitt spennende liv mens hun lager grønnsakssuppe til sine gjester. Suppa serveres i pausen!

På grendehusturné i Innlandet fra 17. januar til 25. februar

Se, jeg fant!
En eventyrlig forestilling!

Med: Tom Styve og Jon Nyutstumo. Regi: Janne Langaas. Scenografi: Kristin Bengtson

Teater Innlandet leter i disse dager i gamle rekvisitter etter eventyrlige ting som kan resirkuleres til en ny og fantasifull forestilling for barn. Gjenbruk har blitt eventyrlig populært, og vi tar med barna på leting i gamle skatter! For barna blir invitert til å improvisere sammen med de to skuespillerne i «Se! Jeg fant!»
Kanskje kommer tyvene Per og Pål på jakt etter Espen Askeladd sine eventyrlige funn. Det blir troll, spenning, humor og lykkelig slutt. Blir det musikk? Blir det dans? Vi får se hva vi finner! Men eventyr, det blir det!
Se! Jeg fant! skal spilles i barnehager og som åpen forestilling på noen utvalgte spillesteder. Passer for barn i alderen 2-6 år og barnslige voksne!

På turne i Innlandet fra 27. januar – 17. februar

De elendige
Basert på romanen av Victor Hugo

Dramatisert av Thomas Holtermann Østgaard

Med: Anders Kippersund, Inga-Live Kippersund, Solveig L. Mohn, Ivar Furre Aam m.fl. Regi: Thomas Holtermann Østgaard. Scenografi: Quiet ensemble (Fabio Di Salvo og Bernardo Vercelli)

Boka De elendige er så mye mer enn musikalen Les Miserables, men hovedhistorien om politimannen Javert og straffangen Jean Valjean er den samme.
Med vår oppsetning ønsker vi å bruke Hugos drama til å fortelle noe om dagens Norge. Gjennom en parallellhistorie om en flyktning som lyver for å få komme inn i landet, og som til slutt sendes tilbake til en brutal hverdag uten returmuligheter fordi løgnen avsløres, ønsker vi å spørre: Hva er moralsk riktig? Hva ville du selv ha gjort?
Hugos historie og historien om flyktningen utfyller hverandre. Den ene er fiksjon, den andre virkelighet. De er begge rystende. De handler om individer og om identitet.

På kulturhusturné i Innlandet fra 15. februar – 18. mars
Co-produksjon med Artilleriet Produksjoner

Kaboom

Koreografi: Subjazz (Karl-Erik Nedregaard og Knut Arild Flatner). Scenografi: Ola Bråten og Yaniv Cohen

Når Subjazz kommer på besøk med Kaboom kan vi love publikum noe av det aller beste innen norsk jazzdans.
Kaboom er en smeltedigel av intensivt samspill mellom bevegelse, musikk, lys og videoprojeksjon i effektfull scenisk design. Sentralt i forestillingen står seks dansere av ypperste kvalitet, alle med bakgrunn fra hip hop, jazz, afro, moderne og klassisk ballett.
Kaboom tar utgangspunkt i ulike former for brudd og levendegjør energien som oppstår når et brudd er utløst. Kaboom tar for seg den makten grupper har over individet og hvordan den kan bryte ned vår identitet. Hva skjer når noen vil bryte med gruppa eller blir utstøtt? Hvilke konflikter og dilemmaer oppstår av et slikt brudd?
Med fantastiske dansere, fart og intensitet er Kaboom en forrykende energibombe av en forestilling!

Gjestespill fra Subjazz på kulturhusturné i Innlandet fra 12. – 22. april

BILDER / FILM:
Tittel
Innhold